maandag 23 maart 2009

Het zenuwstelsel

Dit weekend hebben we de laatste hand aan de bedrading van onze woning gelegd. Hiermee hebben we weeral een belangrijk project afgerond. Uiteindelijk zijn we net op tijd klaar geraakt want ook de bezetter kon meteen beginnen met het voorbereidende werk. Daar waar ik had gedacht dat ze een week of twee zouden nodig hebben om alles te bezetten (van vensterschappen tot en met de plafonds) was hun eerste raming toch wel meteen minstens vier weken. We zullen zien. Momenteel hebben ze na drie dagen al de dagkanten van de ramen en deuren afgewerkt en zijn ze al goed opgeschoten met het plaatsen van de hoekprofielen en paslatjes op de muren.

Onze kleine helper was ook weer van de partij.

Het zicht in de gang waar de coax/utp kabels lopen, de electriciteit van onze keuken en leefruimte/bureau passeert, enkele verlichtingspunten vanuit de kelder EN... de wachtbuis voor de thermostaat die we in al onze hevigheid bijna vergeten waren. Hier kan je ook al zien dat de bezetters begonnen zijn met de voorbereidende werken aan de deurlijsten.


Uiteindelijk komen alle kabels samen op één centraal: punt de kelder.

De "dagkanten" die meteen een heel ander aanzicht op de deuren en ramen geven.

De verticale lijnen zijn metalen profieltjes op de muur die perfect waterpas lopen. Zij dienen als orientatiepunt wanneer de pleister wordt opgespoten en afgestreken. Op het eerste zicht staan onze muren allemaal behoorlijk waterpas. Oef, er is gene knoeier bezig geweest volgens de mannen!

Geen opmerkingen: