zondag 25 mei 2008

Grote werken!

Tja, nu resten enkel nog herinneringen en wat foto's. De afbraakwerken zijn redelijk vlot verlopen. In eerste instantie werden de golfplaten boven de slaapkamers manueel verwijderd, die gasten hebben dus geen ladder nodig (dit deel bleek tot onze verbazing wel gewelfd te zijn maar niet geïsoleerd). Onder in beeld de speciale container voor de golfplaten en de eternitleien.


Aan het einde van de dag waren de drie slaapkamers verdwenen + de zolder boven de leefruimte. Dit gaf een geweldig overzicht over de tuin nadat ik de trap was beklommen. Hmmm misschien moeten we zoiets als een dakterras voorzien,... maar tja 't was zo al lastig genoeg om aan onze vergunning te geraken. We zullen het maar zo laten en door onze velux kijken!



In een volgende fase werd de woonruimte + de volledige bovenverdieping verwijderd. Je kan nog net de deuropening naar de badkamer zien rechts in beeld. Resultaat:

De volgende dag was de garage aan de beurt, eindelijk wat actiefoto's! Die mannen met de kraan grijpen als het ware een muur en trekken die naar beneden. Vervolgens worden meteen de goeie stenen geselecteerd en stuk voor stuk (manueel dus, daarom dat de klus ook niet in 1,2,3 is geklaard zoals ik dacht) in de recuperatiecontainer gegooid. Dus het sorteren van de verschillende afvalstromen (waaronder blijkbaar zelfs asbest) gebeurt ter plekke!


Uiteindelijk restte ons alleen nog de keuken, makkelijk te herkennen aan de klassieke ouderwetse tegeltjes (ook te zien in de badkamer trouwens).


Nog een dagje later bleef er enkel nog een bergje stof en steengruis over.




Geen opmerkingen: