dinsdag 14 oktober 2008

"Stairway to Heaven"

De langverwachte trap naar ons eerste verdiep is er uiteindelijk gekomen. Ik moet zeggen dat het toch niet zo simpel is als het lijkt op onderstaande foto's. Het heeft zelfs iets van kunst vond ik persoonlijk. Eerst wordt de lijn van de trap weergegeven op de aanpalende muur en op een tijdelijke houten constructie aan de andere kant. Vervolgens worden er een heleboel 'klampekes' tegen de muur en de tijdelijke constructie genageld. Klampekes blijken gewoon korte plankjes te zijn, ge moet het maar weten. Daarna werden planken van 3cm dikte en 18cm hoogte op maat gezaagd en tegen de klampekes getimmerd. Ondertussen had ik ook al een heleboel ijzer gevlochten en geplooid om mooi de kromming van de trap te volgen.


Voila zie na een dagje timmerwerk is dit het resultaat.


Boven was er natuurlijk net niet genoeg plaats om hem perfect te laten passen, gelukkig hadden we er geen raveel ijzer in laten plaatsen en kon ik vrij gemakkelijk de opening aanpassen.

De onderste treden vullen was een hele karwei omdat we hier met een enorme hoeveelheid beton te maken hebben. Het voordeel hier is dat je het rechtstreeks vanuit de kruiwagen kan scheppen. Halverwege de trap wordt dit al iets lastiger en vanaf hier ben je dan genoodzaakt om het goedje met emmers naar boven te dragen.

Halverwege...

En dit is het eindresultaat na anderhalve dag arbeid!

2 opmerkingen:

Geert VdW zei

Een trap maken is inderdaad een preciesiewerkje dat brute kracht vereist. Een moeilijk en frustrerende evenwichtsoefening. Jurgen heeft zich daar met glans doorgeworsteld!

Anoniem zei

Mannekes, als ge ook dat al zelf kunt. Artiesten zijt ge. Een trap is echt niet simpel. Knap gedaan!