dinsdag 11 november 2008

20 kg nagels

Die heb je ongeveer nodig om nog maar te beginnen aan het timmeren van het dak. Het werd tijd dat het lang week-end voorbij was want de nagels raakten op. Gelukkig heb ik er nog een paar honderd kunnen recyclen (lees rechtkloppen) en hergebruiken ipv met het oud ijzer mee te geven. Dit laatste was trouwens geen optie meer gezien de recessie heeft geleid tot het kelderen van de oud ijzer prijs! In ieder geval, ondanks de slechte voorspellingen voor het verlengde weekend hebben we enkel deze morgen een uurtje later kunnen beginnen dan normaal en hebben we dus vier dagen flink kunnen doorwerken.

Vooraleer we verder gaan effe kijken of de nok wel mooi recht ligt.

...en dan maar spanten aansleuren, veel spanten aansleuren!

Zaterdagavond hadden we dan toch al een stukje afgewerkt.

Op dinsdagavond was het spantendak bijna volledig afgewerkt. Nu moeten er enkel nog een gedeelte van de roostering worden geplaatst alsook de korte plankjes tussen de spanten zdd alles aan elkaar komt vast te hangen. Nu nog een dagje afwerken van het timmeren en hier en daar nog een beetje mortel tegen gooien. Misshien kunnen we dan volgend weekend al aan het onderdak beginnen.


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Finally some wood in that house! I was beginning to wonder if anyone could live in there without any wood present. Of course, the house I live in has no stone in it except for the poured cement floor in the garage and on the porch. Looks great guys!

Anoniem zei

Wij zitten hier gezellig samen achter Isabels nieuw laptoppeke (vroegtijdige verjaardagscadeau) naar jullie blog te kijken. Knap wat jullie allemaal zelf doen, daar staan wij van te kijken.
Heel veel groeten van de Duffelaars!!!