zaterdag 19 juni 2010

Overzicht maart

KMI:
"De uitklaring van de hemel was nogal matig gedurende de tweede decade en de maandelijkse zonneschijnduur was lichtjes lager dan de normale. Te Ukkel scheen de zon 117h 59 min (norm.: 122 h)."

Het lijkt erop dat de zon niet echt meewerkt de zonneschijnduur voor maart was weeral lager dan normaal. Anderzijds laat dit ruimte om de komende jaren minstens even mooie opbrengsten te realiseren. In ieder geval was de productie mooi toegenomen tot 591 kWh. Op 11 maart werd een maximum opbrengst geregistreerd van 40 kWh.

Het verbruik van de warmtepomp begint ook sterk af te nemen. Voor de maand maart zijn we teruggevallen op 629kWh (20.3kWh/dag). Stijgende temperaturen hebben immers twee maal een effect op dit systeem: enerzijds kan je meer warmte aan de buitenlucht onttrekken omdat het warmer wordt anderzijds heb je ook minder warmte nodig om de woning te verwarmen of warm te houden. Het opwarmen van het sanitair warm water wordt natuurlijk ook alsmaar efficiƫnter.
Het waterverbruik voor deze maand is afgeklokt op 8532 l, dit is nagenoeg gelijk aan het verbruik van vorige maand. Het wordt stilletjes aan tijd om het regenwater (Toiletten, wasmachine en een aantal kraantjes) aan te sluiten en het effect daarvan na te gaan.

Geen opmerkingen: