donderdag 8 juli 2010

opnieuw uit de startblokken ...

Jawel, na een lange rustperiode zijn we aan het 2de deel van ons bouwproject begonnen: het opnieuw opmetsen van ons "bakhuis". Voorbereiding is alles, dus werden er eerst paaltjes uitgezet die evenwijdig met en even ver als ons huis staan. Daarna werd nagegaan of alle hoeken recht waren. Het uitschuppen van de sleuven was nog het zwaarste werk. Uiteindelijk leverde dit toch een sleuf van 5 op 6 meter en 60 cm diep.
Nogmaals checken of de hoeken nog recht zijn.

Daarna werd eigenhandig de beton gemixt en in de sleuven gegoten. Een dagje zweten en zwoegen. Dan werd een rijtje betonblokken gemetst op de fundering. Daarbinnen werd nogmaals eigenhandig gemaakte beton voor de vloerplaat kruiwagen per kruiwagen uitgegoten, nadat de wapening was geplaatst. Samen met de voorbereiding nogmaals een dagje werk.


Blinkend vloerplaatje, net gegoten.


Werkvolk geniet van verdiende rust in de schaduw.

En dan metsen maar. Toch eerst meer voorbereiding dan gedacht om de profielen te plaatsen, maar daarna kwam al snel de voeling met de stenen en de mortel terug. Nog even vermelden dat het toch niet evident is om met een hittegolf te metsen. Veel sportdrank, frisco's en watermeloen verzachten de pijn.


Jurgen was zo snel dat ik de eerste steenlegging gemist heb. Hier is de eerste rij al een feit.


En als de eerste rij gelegd is, gaat het vooruit!

1 opmerking:

Willem zei

Is jullie bakhuis nu nog niet af... wachten jullie misschien op versterking?! Willem