maandag 25 augustus 2008

10 dagen later

10 dagen later zijn we alweer een heel stuk opgeschoten. We zijn helemaal rond geraakt met de facade. Alleen de voorgevel is nog maar net aangezet, de rest is van hoogte (tot op het niveau van de welfsels). Deze week hebben we onder andere leren betonnen balken gieten achter de stenen die hangen te zweven boven de vensters en deuren (=kanten boord?). Ook op het niveau van de binnenmuren heb ik promotie gemaakt, ik kan nu ook al steentjes van 9 cm breed recht omhoog stapelen. Al de vorige waren 15 cm breed en dat is toch net iets makkelijker. De achtergevel ziet er nu uit als volgt:


Achtergevel met facade ervoor.


Detail van de oude gevelstenen (recuperatie klampstenen met een lichte, gelige voeg er tussen). Voor de geïntresseerden de samenstelling van de mortel gebruikt voor de facade : 4 emmers zand, 1.5 emmer gele zavel en 2 emmers witte cement. Deze muur wordt later niet meer opgevoegd maar meteen mooi gemetst en ongeveer een half uur later wordt de overtollige mortel met een ruwe borstel weggeveegd.


Opbouw van de muur van links naar rechts: 15 cm isolerende snelbouw, 7 cm polyurethaan (=PUR) , 2 à 3 cm luchtspouw en +/- 7 cm gevelsteen. Dat laatste durft ook nog al eens variëren. Enfin, van binnen naar buiten in totaal 32 cm.


Metsen is als kleuren: ge moet gewoon tussen de profieltjes blijven!

Geen opmerkingen: