dinsdag 12 augustus 2008

Omscholing

De omscholing verloopt ondertussen vlekkeloos. Als eind 2011 mijn huidige arbeidscontract afloopt kan ik misschien nog altijd in de bouwsector terecht. Hoe maken we de perfecte mortelspecie? Ziehier een recept met gegarandeerd succes:

benodigdheden:
-1 emmer water (bij voorkeur regenwater opgepomt uit de kelder en geen leiding water want dat dient om te drinken)
- 10 scheppen wit zand (bij voorkeur ruim voldoende zodat de zandbak ook weer kan aangevuld worden)
- 1 dopje mortelolie (dreft gaat ook als je niks anders bij de hand hebt, in ieder geval is het een goedje dat goed schuimt, kan gebruikt worden om de bellenblaas flesjes van de kinderen bij te vullen als ze het weer eens omgekieperd hebben)
-2/3 zak cement
-1 betonmolen

werkwijze:
Giet 1 dopje mortelolie in een volle emmer water, breng vervolgens van dit mengsel een 5-tal liter over in de betonmolen gevolgd door 5 scheppen wit zand, laat een beetje draaien en voeg vervolgens de cement toe. Laat nog even draaien tot je een mooi homogeen mengsel hebt. Schep de rest van het zand erbij + een 3 tal liter water en laat nog minstens 5 minuten draaien vooraleer je nog extra water toevoegd. Op het eerste zicht lijkt je mengsel vrij droog maar na enkele minuten krijg je een mooie smeuige substantie. Afwerken met kleine hoeveelheden water, zand en cement tot de juiste consistentie is bereikt (op een bepaald punt moet je stoppen want het volume dat in de betonmolen kan is natuurlijk beperkt). Ook heel belangrijk is dat je toch de juiste verhouding tussen zand en cement respecteerd anders wordt het goedje redelijk onhandelbaar.

Tja, het is vroeg dag in de bouwsector!

Met een metserskoord als leidraad kan je niet veel mispeuteren. Trouwens ze hebben mij verteld dat een goeie bezetter veel kan camoufleren!

Situatie zaterdagavond 080808.

Geen opmerkingen: